Mijn favorieten

Blog

Nuttige informatie over zonnepanelen
Geplaatst op: 12 juli 2019
Nu steeds meer mensen overwegen het dak van hun woning of garage te gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen, zetten wij graag het een en ander op een rijtje over de aanschaf ervan.
Lees meer...
Hoe bescherm je je tuin tegen extreme weersomstandigheden?
Geplaatst op: 28 juni 2019
Nu het alweer een week extreem heet is in ons kleine landje, begint de tuin er naar alle waarschijnlijkheid onder te lijden. Maar wat kun je eigenlijk doen om je tuin zoveel mogelijk te beschermen tegen deze extreme weersomstandigheden?
Lees meer...
Verschillende vraagprijzen van eenzelfde type woning in dezelfde straat?
Geplaatst op: 13 juni 2019
U heeft uw huis al even te koop staan, en nu staat óók het huis van de overburen te koop. Maar tegen een veel hogere prijs! Hoe kan dat huis nu zoveel meer waard zijn terwijl het exact hetzelfde type woning is?
Lees meer...
Kosten bij het kopen én bezitten van een huis
Geplaatst op: 5 juni 2019
Wie een huis koopt, staart zich vaak blind op de vraagprijs. Maar weet je eigenlijk met welke kosten je nog meer rekening moet houden bij het kopen van een huis?
Lees meer...
Waarom een bouwkundige keuring verstandig is…
Geplaatst op: 17 mei 2019
Je hebt een geweldig leuk huis gevonden dat je graag wilt kopen, of misschien héb je het wel al gekocht? Heel spannend allemaal, want er komt best wat kijken bij het kopen van een huis. Waaronder o.a. het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring. Een bouwtechnische keuring is geeft meer zekerheid over de staat van het huis dat je koopt.
Lees meer...
Goed voorbereid uw huis presenteren voor de verkoop
Geplaatst op: 9 mei 2019
Eindelijk is de knoop doorgehakt, u heeft besloten te verhuizen en u gaat uw huis verkopen. Maar hoe bereidt u uw huis eigenlijk voor op de verkoop? Waarop moet u zoal letten? Is het nodig een verkoopstyliste in te schakelen?
Lees meer...
Goed voorbereid bij het kopen van een nieuwbouwhuis
Geplaatst op: 16 mei 2019
Een heel nieuw huis, strak in de verf, nieuwe keuken, nieuwe badkamer… alles precies zoals jij het wilt. En ook nog eens in die mooie jonge wijk die wordt aangelegd! Snel beslissen dan maar…. Maar, ben je wel goed voorbereid?
Lees meer...
Goed om te weten bij het kopen van een appartement
Geplaatst op: 29 mei 2019
Droomt u van een eigen appartement, dichtbij voorzieningen als winkels, restaurantjes en terrasjes? Of wilt u eindelijk verlost zijn van die (te) grote tuin die alleen maar werk met zich meebrengt?
Lees meer...
Woning verkopen zonder makelaar? Dit staat u te wachten!
Geplaatst op: 6 november 2018
Overweegt u om zelf uw woning in de verkoop te zetten? Lees dan onze blog eens en ontdek dat het verkopen zonder makelaar niet zo makkelijk is als het misschien lijkt!
Lees meer...
Hoe bepaalt de taxateur de waarde van een woning?
Geplaatst op: 4 januari 2019
In diverse situaties kunt u een taxatierapport nodig hebben. Denk maar eens aan het afsluiten van een hypotheek bij het kopen van een woning of bij een erfenis. U vraagt zich natuurlijk af hoe deze waarde bepaald wordt en waar een taxateur nauwkeurig op let. Wij vertellen het u graag in deze blog!
Lees meer...
Goed uit elkaar gaan?
Geplaatst op: 4 januari 2019
Helaas komt het vaak voor dat mensen uit elkaar gaan. Bij een scheiding moet minstens één van de partners op zoek naar een nieuw (t)huis. Op het moment dat jullie samen een eigen huis hebben, moet er beslist worden wat daarmee gebeurt. Blijft één van jullie er graag in wonen, of verkopen jullie de woning liever?
Lees meer...
Belangrijke verzekeringen bij het kopen van een woning
Geplaatst op: 4 januari 2019
Bij het afsluiten van een hypotheek, en dus het kopen van een woning, moet u aan een aantal verzekeringen denken. Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere zijn verstandig om af te sluiten. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet!
Lees meer...
Huis kopen zonder hypotheek
Geplaatst op: 25 april 2019
Waarom zou u geld lenen voor een woning als u het geld al heeft? Bekijk eens de voor- en nadelen van een huis kopen zónder hypotheek. Misschien kunt u wel beter een spaarcentje op zak houden en wél een hypotheek afsluiten voor uw nieuwe huis..
Lees meer...
Veelgestelde vragen, wij geven antwoord!
Geplaatst op: 3 mei 2019
Het kopen of verkopen van een woning is niet iets dat u dagelijks doet. Het is dan ook niet gek dat u tijdens dit traject tegen allerlei vragen aanloopt. Wij beantwoorden graag al uw vragen. De meest voorkomende vragen hebben wij alvast voor u op een rijtje gezet!
Lees meer...
Verhuizen: vergeet de kinderen niet
Geplaatst op: 4 januari 2019
Verhuizen brengt hoe dan ook altijd spanning met zich mee. Het is dan ook erg van belang om kinderen tijdens dit proces goed te begeleiden. Hoe je dat doet? Wij hebben een aantal tips uit de praktische gids van Christel Westgeest opgesomd.
Lees meer...
Tips voor een bezichtiging van uw woning
Geplaatst op: 21 maart 2019
Een opgeruimd en fris huis is het allerbelangrijkste advies voor iedere verkoper bij een bezichtiging. Verplaats u eventjes in een potentiële koper. Hem of haar gaat het om de woning. In dat geval wilt u niet afgeleid worden door nare geurtjes, loslopende honden of een stapel wasgoed. Loop eens kritisch door uw eigen woning. Wat zijn de sterke punten en wat kunt u beter opruimen? Is alles schoon en ruikt het fris?
Lees meer...
Benieuwd naar de waarde van uw woning?
Geplaatst op: 14 maart 2019
Benieuwd naar de waarde van uw woning, omdat u uw woning wilt gaan verkopen? Laenen Makelaardij komt graag bij u langs op locatie! Wij stellen ons graag aan u voor en maken graag kennis met de situatie waarin u zich bevindt. Iedere situatie is voor ons anders én uniek. Dat verdient een persoonlijke aanpak!
Lees meer...
Hoe staat het met uw goede voornemens?
Geplaatst op: 4 januari 2019
Een nieuw jaar betekent voor u misschien wel nieuwe plannen op het gebied van wonen. U kunt ten alle tijden op ons rekenen, met advies dat staat als een huis!
Lees meer...
Huis kopen VS huis bouwen
Geplaatst op: 4 januari 2019
Bouwen of kopen, het blijft een heel persoonlijke keuze. Het is niet alleen afhankelijk van uw budget, maar ook van uw dromen en ambities op het gebied van wonen. In onze blog volgt een kort overzicht.
Lees meer...
Verborgen gebrek: wat nú?
Geplaatst op: 4 januari 2019
Is een verborgen gebrek, wel een verborgen gebrek? Lees alles hierover in onze blog!
Lees meer...
Hoe zit het met de NHG-garantie in 2019?
Geplaatst op: 4 januari 2019
Jaarlijks wordt bepaald hoe hoog de NHG-grens is. Benieuwd naar de nieuwe kostengrens van 2019? U leest het in onze nieuwe blog!
Lees meer...
Weg met de verhuisstress!
Geplaatst op: 28 december 2018
De handtekening is gezet en de eerste slok champagne is gedronken. Het klinkt misschien onwerkelijk, maar over een paar maanden is het zo ver: dé verhuizing. Wij delen graag onze tips met u!
Lees meer...
Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?
Geplaatst op: 21 december 2018
De gedachte luidt vaak: ‘Er is al een makelaar in het spel die de woning verkoopt. Dus waarom zou ik een aankoopmakelaar inschakelen?’. Niets is minder waar!
Lees meer...
Waarom een VBO Makelaar?
Geplaatst op: 13 december 2018
Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging VBO. Ontdek de 5 kernwaarden en wat úw voordeel is als u kiest voor een VBO Makelaar!
Lees meer...
Woning kopen of huren?
Geplaatst op: 29 november 2018
Toe aan een nieuw (t)huis en van plan om te verhuizen? Wat de reden ook is, er staat een verhuizing voor de deur. Misschien twijfelt u nog over het dilemma: kopen of huren?
Lees meer...
No Risk Clausule: hoe werkt dat?
Geplaatst op: 29 november 2018
Wellicht heeft u er al van gehoord: de no-risk clausule. Deze clausule is bedacht om de koper te beschermen bij de aankoop van een woning als hij zijn eigen woning nog niet definitief verkocht heeft.
Lees meer...
Ontdek de meerwaarde van verkoopstyling en vastgoedfotografie
Geplaatst op: 20 november 2018
Uw huis optimaal in beeld brengen middels verkoopstyling en vastgoedfotografie is enorm van belang. De ervaring leert dat uw huis niet alleen sneller verkocht wordt, maar het ook meer oplevert dan woningen waarbij geen verkoopstyling- en fotografie is toegepast!
Lees meer...
Onlangs overboden tijdens de jacht op uw droomhuis?
Geplaatst op: 13 november 2018
Er is steeds meer concurrentiestrijd tussen woningzoekenden. Hoe gaat het bieden op uw droomhuis nu daadwerkelijk in zijn werk, zodra er meer gegadigden zijn? Wij leggen het u uit!
Lees meer...
3 Gouden bespaartips omtrent comfortabel én zuinig wonen!
Geplaatst op: 31 oktober 2018
Of het nu gaat over taxaties, vastgoedstyling, verkoop van uw woning, aankoop van uw nieuwe woning of over slimme bespaartips omtrent comfortabel én zuinig wonen, Laenen Makelaardij denkt in alle gevallen graag met u mee.
Lees meer...