Mijn favorieten

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Bij het verkopen van een woning schakelt men in de meeste gevallen een makelaar in. Maar, een aankoopmakelaar inschakelen bij het kopen van een woning wordt nog wel eens vergeten. De gedachte luidt vaak: ‘Er is al een makelaar in het spel die de woning verkoopt. Dus waarom zou ik een aankoopmakelaar inschakelen?’. Niets is minder waar!
 

Een verkoopmakelaar behartigt niet úw belangen als woningzoekende

Een verkoopmakelaar treedt namelijk op namens de verkoper. Hij behartigt dan ook de belangen van de verkoper en doet er alles aan om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs en onder de beste voorwaarden te verkopen. Een aankoopmakelaar daarentegen, treedt op namens de koper en neemt het gehele aankooptraject uit handen. De aankoopmakelaar bekijkt de waarde van de woning, controleert de juridische aspecten en bekijkt de bouwkundige staat. Hij kan de onderhandelingen voeren met de verkopende makelaar en zodoende een zo laag mogelijke prijs onder de meest gunstige voorwaarden bedingen.
 

Een aankoopmakelaar inschakelen is in de meeste gevallen een verstandige keuze!

Het inschakelen van een aankoopmakelaar biedt in vele gevallen een uitkomst. Bijvoorbeeld als u geen expertise heeft op het gebied van een huis kopen. Het is namelijk niet een proces dat u dagelijks doet! Deze expertise en kennis kan dan aangevuld worden door een aankoopmakelaar. Ook is een aankoopmakelaar in staat om zich niet te laten leiden door emoties, maar kan op een deskundige en kritische wijze naar een woning kijken. Hij ziet vaak aspecten die u misschien over het hoofd ziet. Een aankoopmakelaar helpt u bij het maken van een verstandige keuze. Wel zo slim bij misschien wel uw meest waardevolle aankoop in uw leven! Daarnaast neemt een aankoopmakelaar ook alle juridische en administratieve werkzaamheden uit handen.
 

Hulp nodig bij de zoektocht naar uw droomhuis?

Wij van Laenen Makelaardij begeleiden uw graag naar uw nieuwe (t)huis. Onze aankoopmakelaars begrijpen als geen ander dat u niet teveel wilt betalen voor uw nieuwe woning en dat u na de aankoop van uw nieuwe woning niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Met een aankoopmakelaar van kennis van zaken, kiest u voor zekerheid! Wij nemen graag alle zaken die bij de koop van een woning aan de orde komen aandachtig met u door. Zo bent u ten alle tijden goed geïnformeerd over de aan te kopen woningen. Denk maar eens aan de bouwkundige staat van de woning, aan eventueel toekomstig onderhoud, hypotheekkosten en de bepalingen uit de koopovereenkomst. Wij vinden het van belang dat u weet wat u koopt, waar u koopt en dat u niet teveel betaald!

 

Maak een afspraak