Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Bij het verkopen van een woning wordt er in de meeste gevallen een makelaar ingeschakeld. Maar, een aankoopmakelaar inschakelen bij het kopen van een woning wordt nog weleens vergeten. De gedachte luidt vaak: ‘Er is al een makelaar in het spel die de woning verkoopt. Dus waarom zou ik een aankoopmakelaar inschakelen?’. Niets is minder waar!
 

Een verkoopmakelaar behartigt niet joúw belangen als woningzoekende

Een verkoopmakelaar treedt namelijk op namens de verkoper. Hij behartigt dan ook de belangen van de verkoper en doet er alles aan om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs en onder de beste voorwaarden te verkopen. Een aankoopmakelaar daarentegen, treedt op namens de koper en neemt het gehele aankooptraject uit handen. De aankoopmakelaar bekijkt de waarde van de woning, controleert de juridische aspecten en bekijkt de staat van de woning. Hij kan de onderhandelingen voeren met de verkopend makelaar en door de juiste vragen te stellen het beste bod neerleggen (uiteraard in overleg met jou), waarbij niet alleen de prijs voor de woning, maar ook de voorwaarden voor de koop aan bod komen.
 

Een aankoopmakelaar inschakelen is een verstandige keuze!

Het inschakelen van een aankoopmakelaar biedt in vele gevallen een uitkomst. Bijvoorbeeld als je geen expertise hebt op het gebied van een huis kopen. Het is namelijk niet een proces dat je dagelijks doet! Deze expertise en kennis kan dan aangevuld worden door een aankoopmakelaar. Ook is een aankoopmakelaar in staat om zich niet te laten leiden door emoties. Hij kan op een deskundige en kritische wijze naar een woning kijken. Hij ziet vaak aspecten die jij misschien over het hoofd ziet. Een aankoopmakelaar helpt je bij het maken van een verstandige keuze. Wel zo slim bij misschien wel de meest waardevolle aankoop in je leven! Daarnaast neemt een aankoopmakelaar ook alle juridische en administratieve werkzaamheden uit handen.
 

Hulp nodig bij de zoektocht naar je droomhuis?

Laenen Makelaardij begeleidt je graag naar je nieuwe (t)huis. Onze aankoopmakelaars weten als geen ander hoe belangrijk het is een verstandige prijs voor je nieuwe huis te betalen en ook dat je na de aankoop van de nieuwe woning niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Met een aankoopmakelaar van kennis van zaken, kies je voor zekerheid! Wij nemen graag alle zaken die bij de koop van een woning aan de orde komen aandachtig met je door. Zo ben je ten alle tijden goed geïnformeerd over de aan te kopen woning. Denk maar eens aan de bouwkundige staat van het huis, aan eventueel toekomstig onderhoud, hypotheekkosten en de bepalingen uit de koopovereenkomst. Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je koopt, waar je koopt en dat je niet teveel betaalt (boven je 'kunnen'). Zeker in deze krappe woningmarkt!

 

Maak een afspraak