Mijn favorieten

Goed voorbereid uw huis presenteren voor de verkoop

Goed voorbereid uw huis presenteren voor de verkoop! Eindelijk is de knoop doorgehakt, u heeft besloten te verhuizen en u gaat uw huis verkopen. Maar hoe bereidt u uw huis eigenlijk voor op de verkoop? Waarop moet u zoal letten? Is het nodig een verkoopstyliste in te schakelen?

Om de uiterste prijs voor uw huis te kunnen behalen, is het onder andere van belang dat uw huis goed gepresenteerd wordt. Maar de afwerking en de inrichting zijn zeker zo belangrijk! Veel mensen zijn in de veronderstelling niets meer aan hun huis te hoeven doen wanneer zij hebben besloten te gaan verkopen. ‘Opknappen doet de nieuwe eigenaar in zijn eigen smaak’, is vaak de veronderstelling. Maar niets is minder waar, want juist een goed onderhouden huis brengt veel meer op. Vooraf investeren in bijvoorbeeld een pot verf voor een strak geverfde muur kan al winst opbrengen, of alleen al een vers bloemetje op tafel. Waar kunt u verder zoal op letten? Wij zetten een aantal aandachtspunten op een rijtje.

Een welkom thuis 

Nodigt uw huis uit om binnen te komen? Met andere woorden: ziet de voortuin er verzorgd en onkruidvrij uit? Misschien toch nog even een mooie gevulde bloempot bij de voordeur plaatsen. Over ‘voordeur’ gesproken: werkt het slot goed en zit de deur nog netjes in de verf? Doet de deurbel het goed? Zorg ervoor dat het huis er niet alleen van binnen, maar ook aan de buitenkant netjes uitziet, dat spinnenwebben verwijderd zijn, het mos en onkruid tussen de tegels weg is en ook de gordijnen aan het (schone!) raam netjes hangen. Een huis moet er vanaf de buitenkant al uitnodigend uitzien, mensen moeten er zich welkom voelen.

Maak van uzelf een kandidaat-koper!

Loop eens kritisch door uw huis en bekijk het vanuit de ogen van een eventuele koper. Let daarbij op de hoeveelheid spullen die er staat. Doorgaans geldt: hoe minder spullen in huis, hoe ruimtelijker de woning lijkt. Zet het speelgoed van de kinderen zoveel mogelijk weg. Maar ook lijstjes met familiefoto’s kunt u beter even uit het zicht plaatsen. Het huis moet er uitzien alsof een kandidaat-koper er als het ware zelf al woont. Zijn er felle of uitgesproken kleuren gebruikt in huis? Neutraliseer deze dan zoveel mogelijk. Zit het behang nog overal vast, openen en sluiten de deuren soepel? Doen alle lampen het in huis? Zien de kitranden op de badkamer er nog fris uit? Allemaal zaken die juist de belangrijke puntjes op de ‘i’ zetten.

Schoon en fris

Net als opruimen is schoonmaken van essentieel belang. Een schoon huis verkoopt echt beter! Daarnaast laat een schone en frisse woning een belangrijke boodschap voor de nieuwe eigenaren achter: het gevoel dat er met zorg en liefde in het huis geleefd is. Zorg ervoor dat de ramen en kozijnen schoon zijn (zowel binnen als buiten), maar ook dat de koelkast er netjes en fris uitziet. Alle vaste kasten die achterblijven in de woning mogen geopend worden, hou hiermee dus rekening. Een leuk en fris bloemetje in een vaas doet ook vaak wonderen. 

Tuinieren

Of u nu groene vingers heeft of niet, ook de tuin verdient aandacht. Snoei bijtijds struiken en bomen, maak alle paden begaanbaar en onkruidvrij, maai het gras en zet ook hier een leuke pot bloemen neer. En als het weer het toelaat, plaats dan de kussens in uw tuinset. Kortom: laat ook uw tuin er fris en uitnodigend uitzien! Opknappen hoeft niet duur te zijn, maar een beetje zorg en aandacht kan al een wereld van verschil maken. En laten we eerlijk zijn: voor u zelf is het ook fijn om na de foto/video-opname of na de bezichtiging in een schoon en opgeruimd huis te zijn. Daarnaast levert een huis waar aandacht aan is besteed écht meer op; dubbele winst dus! Het inschakelen van een verkoopstylist kan ook nuttig zijn. Een verkoopstylist heeft vaak net een andere én betere kijk op de inrichting en afwerking van uw woning. Hij/zij en kan juist die slimme tips aandragen die het verschil maken. Laenen Makelaardij heeft haar eigen verkoopstyliste in huis en adviseert u graag om samen tot het allerbeste resultaat te komen.

Goed voorbereid uw huis verkopen? Snel aan de slag!