Mijn favorieten

Onlangs overboden tijdens de jacht op uw droomhuis?

U kunt er niet omheen en misschien heeft u het zelf al ervaren. Als u op zoek bent naar een koophuis in de regio Weert, kunt u zich voorbereiden op een concurrentiestrijd met andere woningzoekenden. We zien namelijk dat steeds meer koophuizen worden verkocht boven de vraagprijs. Huizenkopers merken dan ook een hoge concurrentie bij de meest gewilde huizen. Maar hoe gaat het bieden op uw droomhuis nu in zijn werk, zodra er meerdere gegadigden zijn? 
 

Maak een weloverwogen keuze

Denk goed na over het openingsbod! Indien u merkt dat er meer geïnteresseerden zijn voor de woning die u op het oog heeft, is het van belang om goed na te denken over het openingsbod. Laat u niet leiden door emotie en uw enthousiasme, maar schakel ratio in. Baseer uw keuze op basis van de waarde van het huis d.m.v. het inschakelen van een aankoopmakelaar. De ervaring leert namelijk dat wanneer er veel kijkers zijn, deze niet allemaal een bod uitbrengen. Daarbij weet u uiteraard ook nooit wat overige bieders besluiten.
 

Veel voorkomende misverstanden 

Regelmatig ontstaan er misverstanden over het bieden op een huis. Zo wordt er bijvoorbeeld gedacht dat zodra u in onderhandeling bent met de makelaar, de makelaar geen bezichtigingen mag plannen met andere kandidaten. Dit mag uiteraard wel. De verkoper is namelijk vrij om tijdens een onderhandeling andere kijkers de woning te laten bezichtigen.
 

Ook wanneer u de vraagprijs heeft geboden, betekent dit niet direct dat de woning ook daadwerkelijk aan u wordt verkocht. Helaas, was het maar zo gemakkelijk. Zodra u besluit de vraagprijs of zelfs hoger te bieden, biedt dit in alle gevallen geen garantie tot succes. De verkoper bepaalt altijd zelf of het bod wordt geaccepteerd en aan wie hij de woning verkoopt.
 

Soms ontstaat er ook onduidelijkheid over de volgende stelling: ‘De makelaar wil voor morgen 12.00 uur weten of we akkoord gaan met het tegenbod. In dit geval heb ik toch recht op 3 dagen bedenktijd?’. Nee, in dit geval heeft u geen recht op bedenktijd. Deze regeling geldt namelijk pas op het moment dat de koper een door beide partijen getekende koopakte heeft ontvangen. In dit geval is er geen sprake van recht op 3 dagen bedenktijd, omdat er geen wettelijke regels bestaan over het feit hoeveel tijd een kandidaat krijgt om op een bod te reageren. Als makelaar kunnen we een besluittermijn aan het tegenbod koppelen om een onderhandeling te versnellen.

 

Aankoopmakelaar inschakelen?

Een woning kopen is doorgaans niet iets wat u dagelijks doet en is meestal een van de meest waardevolle aankopen in uw leven. Laat u daarom goed adviseren door een aankoopmakelaar die uw belangen bij de aankoop behartigt. Zo weet u zéker dat u niet teveel voor uw nieuwe woning betaalt. Wij zijn namelijk expert in het uitonderhandelen van de laagste prijs. Daarnaast komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan, denk aan maar eens aan de bouwkundige staat van de woning, verborgen gebreken en aan de bepalingen in de koopovereenkomst.
 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan direct een afspraak. 
 

 

Maak een afspraak