Mijn favorieten

Weg met de verhuisstress!

De handtekening is gezet en de eerste slok champagne is gedronken. Het klinkt misschien onwerkelijk, maar over een paar maanden is het zo ver. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van uw nieuwe huis, een thuis creëren. Dus u gaat direct aan de slag! Maten opmeten, dozen inpakken, uitzoeken hoe het in- en uitschrijven ook alweer werkt, de post wijzigen en de tv en internetverbinding omzetten. Maar, past de huidige elektra ook nog wel bij het nieuwe woonadres? Aaah, stress!

De blijdschap die u voelde bij het zetten van de handtekening is het tegenovergestelde dan wat u voelt als u denkt aan alles wat nog moet gebeuren. Hoe u omgaat met verhuisstress? En nog belangrijker: wat gaat u helpen om deze verhuisstress te verminderen? Wij weten er alles van en hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

 

1. Blijf ademen

Ik hoor u al denken: ‘’Logisch, dat doen we toch altijd al?’’. Klopt, maar uw ademhaling heeft enorm veel invloed op uw stressniveau. Adem elke dag een paar keer bewust diep in en uit en focus echt op deze ademhaling. U zult merken dat u rustiger wordt. Doe deze ademhalingsoefening elke keer wanneer u in de stress schiet. Uw lichaam leert hier vanzelf rustiger mee om te gaan.
 

2. Maak een to-do list!

Lijstjes geven overzicht en overzicht zorgt voor rust. Juist in deze periode waarin u veel zaken moet regelen en veel nieuwe prikkels ontvang, is het belangrijk om een overzicht te creëren. Maak een lijstje van zaken die u niet moet vergeten, een lijstje voor dingen die u moet opzeggen/overzetten, een lijstje voor de spullen die u wilt verkopen, een lijstje voor de spullen die u nog wilt kopen en een lijstje met vragen die u nog wilt stellen aan bijvoorbeeld uw makelaar.
 

3. Stop 2 uur voor het slapen gaan met nadenken

Kwestie van doen! U zult merken dat u er beter door kunt slapen. U slaapt hierdoor niet alleen sneller, maar ook lekkerder en u wordt uitgeruster wakker. U blijft dan immers niet malen, denken en draaien gedurende uw slaap. Mocht u toch nog iets bedenken gedurende die 2 uur, schrijf het dan op uw lijstje wat u niet mag vergeten.
 

4. Maak gebruik van verhuisstickers!

Tijd voor verhuisdozen in te pakken. Misschien herkent u dit wel: ‘’Ooh, ik onthoud wel waar ik wat heb ingestopt’’. Geloof ons, dat onthoudt u niet. Wanneer alle dozen verschoven zijn en in uw nieuwe woning staan, is het moeilijk om iets terug te vinden. Dus onze tip: schrijf exact op de sticker wat er in iedere verhuisdoos zit. Dit maakt uitpakken zó veel gemakkelijker. Wist u trouwens al dat u bij ons verhuisdozen kunt lenen?
 

5. Schakel een verhuisbedrijf in

U kunt er uiteraard voor kiezen om zelf de verhuizing te regelen, maar dan moet u denken aan onder andere: het huren van een busje, sjouwers regelen, materialen regelen en het regelen van een lift. Ook verhuist u dan onverzekerd en is alle schade voor u. Wellicht kan dit veel stress opleveren. Een voor de hand liggende optie is dan ook om een professionele verhuizer in te schakelen. U kunt er zelfs voor kiezen om hen alleen het sjouw- en vervoerwerk te laten doen. Dat schilt weer in geld!

Zoals u misschien wel weet, zijn wij zelf onlangs ook zowel zakelijk als privé verhuisd. Heeft u vragen omtrent verhuizen of bent u nog op zoek naar een professioneel verhuisbedrijf die een aantal taken voor u uit handen kan nemen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.