Mijn favorieten

Goed uit elkaar gaan?

Helaas komt het vaak voor dat mensen uit elkaar gaan. Bij een scheiding moet minstens één van de partners op zoek naar een nieuw (t)huis. Op het moment dat jullie samen een eigen huis hebben, moet er beslist worden wat daarmee gebeurt. Blijft één van jullie er graag in wonen, of verkopen jullie de woning liever?
 

Woning behouden

Als één van beide partners in de woning blijft wonen, moet het eigendom van de woning juridisch worden geregeld. Ook moet de hypotheek en de verzekeringen worden aangepast. Doordat één partner de woning behoudt, ontstaat er een schuld aan de ander. De vertrekkende partner moet dan worden uitgekocht. Dit kan bijvoorbeeld door de hypotheek te verhogen. Een hypotheekadviseur kan in dit geval voor u uitzoeken of uitkopen voor één van jullie mogelijk is.
 

Woning verkopen

Als jullie samen beslissen om de woning in de verkoop te zetten, dan wordt de hypotheek afgelost uit de opbrengst. Wat overblijft, wordt verdeeld. Deze verdeling kan fifty-fifty zijn, maar kan natuurlijk ook anders. Onze makelaar kan u helpen bij het bepalen van de waarde van jullie woning en de verkoop van de woning. Samen met jullie bepalen we dan de strategie en zetten we een goed verkoopplan op, zodat uw woning snel verkocht kan worden. Onze makelaars ontzorgen u, zodat u zich op andere dingen kunt richten.
 

Op zoek gaan naar een nieuw (t)huis

Vroeg of laat bent u toe aan een volgende woning. Wij van Laenen Makelaardij kunnen ook het aankoopproces van een nieuwe woning voor u uit handen nemen. Alle zaken die bij de koop van een woning aan de orde komen, worden dan aandachtig met u doorgenomen zodat u goed geïnformeerd bent over de aan te kopen woning. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de bouwkundige staat van de woning, aan eventueel toekomstig onderhoud, hypotheekkosten en de bepalingen uit de koopovereenkomst. Zo weet u wat u koopt, waar u koopt en dat u niet teveel betaald! Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan. Als u kiest voor een aankoopmakelaar, kiest u voor zekerheid.
 

Meer vragen?

Onze makelaar staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij maken graag kennis met u tijdens een persoonlijk gesprek. Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen via het telefoonnummer 0495 450 680.

 

Maak een afspraak