Goed uit elkaar gaan?

Helaas komt het vaak voor dat mensen uit elkaar gaan. Bij een scheiding moet minstens één van de partners op zoek naar een nieuw (t)huis. Op het moment dat jullie samen een eigen huis hebben, moet er beslist worden wat daarmee gebeurt. Blijft één van jullie er graag in wonen, of verkopen jullie de woning liever?
 

Woning behouden

Als één van beide partners in de woning blijft wonen, moet het eigendom van de woning juridisch worden geregeld. Ook moeten de hypotheek en de verzekeringen worden aangepast. Doordat één partner de woning behoudt, ontstaat er een schuld aan de ander. De vertrekkende partner moet dan worden uitgekocht. Dit kan bijvoorbeeld door de hypotheek te verhogen. Een hypotheekadviseur kan in dit geval voor je uitzoeken of uitkopen voor één van jullie mogelijk is.
 

Woning verkopen

Als jullie samen beslissen om de woning in de verkoop te zetten, dan wordt de hypotheek afgelost uit de opbrengst. Wat overblijft, wordt verdeeld. Deze verdeling kan fifty-fifty zijn, maar kan natuurlijk ook anders. Onze makelaar kan je helpen bij het bepalen van de waarde van jullie woning en de verkoop van de woning. Samen met jullie bepalen we dan de strategie en zetten we een goed verkoopplan op, zodat de woning snel verkocht kan worden. Onze makelaars ontzorgen, zodat jullie je op andere zaken kunnen richten.
 

Op zoek gaan naar een nieuw (t)huis

Vroeg of laat ben je toe aan een volgende woning. Laenen Makelaardij kan ook het aankoopproces van een nieuwe woning voor je uit handen nemen. Alle zaken die bij de koop van een woning aan de orde komen, worden dan uitgebreid met je doorgenomen zodat je goed geïnformeerd bent over de aan te kopen woning. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de bouwkundige staat van de woning, aan eventueel toekomstig onderhoud, hypotheekkosten en de bepalingen uit de koopovereenkomst. Zo weet je wat je koopt, waar je koopt en dat je niet teveel betaalt! Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Als je kiest voor een aankoopmakelaar, kies je voor zekerheid.
 

Meer vragen?

Onze makelaar staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Wij maken graag kennis  tijdens een persoonlijk gesprek. Voor meer informatie kun je geheel vrijblijvend contact opnemen via het telefoonnummer 0495 450 680.

 

Maak een afspraak